Skip to main content

Book Appointment

© Union Dental. All rights reserved. Powered by YOOtheme.

4 Cordes

El projecte 4cordes de Musicop és un instrument generador de canvi. La seva finalitat és oferir nous recursos per abordar les realitats de nens i nenes en edat escolar per mitjà​ de l'aprenentatge artístic, contribuint així al desenvolupament de competències socials, comunicatives i relacionals. Especialment, procura aportar eines i instruments de creixement personal i de l'entorn per mitjà de l'aprenentatge del violí i el violoncel en escoles de primària.

Al projecte 4cordes l'orquestra actua com a motor creatiu que reforça positivament la imatge col·lectiva del grup afavorint, aix,í, la gestació d'un sentiment d'identitat i incrementant l'autoestima dels seus destinataris, factors decisius per a l'èxit escolar, la convivència i la creació d'oportunitats.


En Cercle

la cultura de l'emoció possibilitarà als nostres infants tenir els recursos i estratègies que necessiten en el seu desenvolupament cap a la vida adulta i els ajudarà a conèixer i reconèixer els sentiments i emocions, propis i dels altres. Per altra banda generarà una eina fonamental en la prevenció de conflictes personals l i interpersonals.

Basem la gestió emocional en els cercles de diàleg com a pràctica restaurativa fonamentada en els canvis positius que podem fer les persones quan s'ens té en compte . Hem traslladat aquestes pràctiques a l’aula com a eina perquè l'infant s'impliqui en la gestió de conflictes.

  • Es dóna veu a la persona perjudicada.
  • Participa en la resolució conjunta de problemes.
  • Se centren en el dany causat (no en la persona).
  • Millora la responsabilitat i la confiança.
  • Reconeix que les relacions són fonamentals per a la construcció de la comunitat.
  • Construeix sistemes que aborden la mala conducta i el dany de manera que s’enforteixen les relacions ja que, cadascú assumeix les seves responsabilitats i es compromet en la restauració de les relacions.
  • Augmenta la implicació personal en la resolució del conflicte i el nivell de satisfacció de les persones implicades.
  • Redueixen considerablement la probabilitat de reincidència. La cohesió del grup i el sentiment de comunitat milloren la convivència.

Per altra banda, la realització del Projecte de Convivència ens ha permès reflexionar sobre el benestar de les persones que integren el nostre projecte. Volem generar un clima relacional positiu, de poder ajudar als alumnes a relacionar-se amb si mateixos i amb el món i potenciar l’equitat, el respecte i l la diversitat en un arc de valors, així com fomentar la mediació com a cultura de diàleg en la gestió d’un conflicte


Ens expressem

En aquests tallers ens movem, ens expressem, ballem. Explorem les diferents possibilitats de moviment i això ens ajuda a millorar la consciència del propi cos i la nostra autoestima. A partir del moviment estem contínuament lligats a la música i al ritme. Així doncs, a través de les diferents propostes desenvolupem el sentit de pertinença al grup i la relació amb els altres. Aquest projecte forma part del programa Caixa d’eines del Pla de barris de l’Ajuntament).


Teleduca

El programa preten oferir als nens i nenes una oportunitat d’expressió audiovisual vivint de primera mà tot un procés de creació audiovisual participativa, mitjançant l’elaboració de curtmetratges en petits grups. Així es genera un espai creatiu de dinàmiques cooperatives i de col·laboració., facilitant aprenentatges significatius interrelacionats amb les àrees de llengües, socials, música, i visual i plàstica.

Per altra banda s'afavoreixen l’adopció de consensos, la distribució horitzontal de tasques i l’assumpció de responsabilitats per part de l’alumnat. incrementant la capacitat dels infants per adoptar conductes empàtiques i comprendre situacions d’altres des del role playing.


Makers a les aules

Actualment estem immersos en un procés de transformació digital i es preveu un canvi de paradigma que modificarà els nostres hàbits de consum, la manera de relacionar-nos i que afectarà a tot el mercat laboral. Makers a les aules, és un programa promou l’aprenentatge informal a través de diverses activitats, mitjançant la utilització de tecnologies de la informació, amb la intenció de trencar estereotips, i en especial, en la perspectiva de gènere.

L’enfocament de les activitats proposades volen fomentar la creativitat, l’experimentació i l’aprenentatge mitjançant la reflexió sobre els processos de disseny i fabricació centrats en les diverses tecnologies.


Escola sostenible

El Programa Escoles + Sostenibles va néixer l’any 2001 en el marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona.

La cultura de la sostenibilitat té a veure amb noves maneres de veure el futur comú i de participar en la resolució de problemes (repensar, experimentar, innovar). Per aconseguir un món més sostenible creiem que hem de formar persones que siguin motor de canvi i capacitar-les per a l’acció conscient. Des de l'escola volem repensar com organitzem la nostra societat i les nostres vides, per buscar solucions que augmentin la nostra qualitat de vida i que minimitzin els impactes que degraden el medi i els recursos.

La nostra missió és desenvolupar una mirada crítica sobre el que es fa i obrir horitzons de possibilitats sobre el que es pot fer.


Aranyart

Amb aquest projecte, en col·laboració amb el Centre Cívic, volem posar en contacte els infants amb artistes de diverses disciplines, perquè puguin conèixer i familiaritzar-se amb la seva obra i pràctica creativa, a través d’una visita a l’exposició i una activitat d’aula. Es tracta d’una forma d’atendre la diversitat i fomentar tot tipus de capacitats creatives. La proposta, a més a més, compta amb un comissari que assessora l’equip docent per tal de dissenyar una exposició amb tots els treballs del curs.

Amb aquest projecte d’arts expositives (emmarcats dins dels programes Caixa d’eines del Pla de barris de l’Ajuntament), més enllà dels continguts i competències que es treballen, volem garantir l’accés de tot l’alumnat al món cultural.


Escola i entorn

Mantenim i potenciem les relacions d’obertura de l’escola participant en diferents projectes comunitaris:

+Educació, Baobab (projecte de lleure promulgat pel districte de Sant Andreu), Pla de barris (4 cordes, Dansem ara), Sinèrgics Coeducació de patis, Amics i Circ, Aprèn a Nedar, col•laboracions amb l’Agencia Catalana de Salut (Esmorzars saludables, prevenció dental..)

Mantenim una estreta relació de la llar d’Infants El Caminet del Besós amb la que compartim activitats com Contes grans, el concert de Santa Cecília i festivals d'hivern i final de curs, treball comunitari a través de la participació de les famílies creant espais de relació i intercanvi per crear vincles amb tota la comunitat.


PROA +

Finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i el Mecanisme de recuperació, transformació i resiliència i per la Unió Europea NextGenerationEU.


Sortida tardor


Taller català famílies


Taller d'anglès


Casa de Colònies Mas Banyeres